Dansk julmiddag 

På juldagen var det vår stora matansvarsdag. Sen förra året är det tradition att vi serverar dansk julmiddag en av kvällarna. Förra året gjorde vi det den 24, sa att det var lilljulafton och delade ut julklappar till familjen. Det var små kort som informerade dem om att de skulle bli morföräldrar, moster och morbror till sommaren. Rätt uppskattade klappar kan jag lova. :)

Denna gång serverade vi dock inga större överraskningar, utan bara helgrillad anka, brunede kartofler (kokt potatis som karamelliseras), brunsås och vinbärsgelé samt risalamande till efterrätt (som en god version av ris a la Malta, fast med massa hackad sötmandel i och körsbärssås på). Det är så gott att man smäller av!

Slutresultatet

Kai övervakar grillningen

Mormor och morfar fick komma på kalaset också. 


We served traditional danish Christmas dinner in Christmas Day, duck with caramelized potatoes and the most delicious brown sauce ever made. 

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *