Starten på min birthday weekend

I fredags fyllde jag år! Jag älskar att fylla år! 35 bast blev jag den här gången. 

Dagen började med att Kasper som vanligt tog Kai där i ottan. Det var dags för dem att baka bröd och slå in paket till en viss födelsedagsvuxen. Jag behövde inte sova räv, utan däckade i sedvanlig ordning efter bebisöverlämning. 

Vaknade först när det var dags för mat för Kais del och han hann somna medan Kasper fixade det sista. Så vi fick äta frukost (alltså, nybakt bröd, vilken grej!) och öppna paket i lugn och ro. 

Jag fick Sorelboots, rouge och bokställ av Kasper. Kai gav mig ett presentkort på massage. Omtänksam liten kille. :)

Kaspers kusin Mille med man Kennet och deras ettåriga dotter Andrea dök upp på förmiddagen. De hade kört från Danmark vid tre på natten. Inte enkom för att fira mig, men nu när de ändå var här var de genast med på att fira min birthday weekend som vi genast dubbade den. 

De åkte sen till Barkarby, Kasper skulle jobba och jag gav mig ut på stan för att köpa det sista som behövdes till kvällens födelsedagsmiddag. Och för att söva Kai vars förmiddagstupplur blev då Kasper råkade sparka ihop de två bokstöden av metall när han gick upp ur sängen och således väckte det lilla livet med så oerhört känsliga öron. 

Vi var borta i någon timme och Kai sov så gott när vi kom tillbaka att vi beslutade att kånka ut honom på balkongen eftersom vi skulle stöka en del i köket. Där sov han sen i över två timmar. Helt galet! Jäklar vad vi hann fixa. Och då tog jag ändå en eftermiddagslur på dryga timmen. 

Vi insåg dock att ett babylarm förmodligen skulle vara en god investering eftersom vi var tvungna att springa till balkongdörren och kika var femte minut så han hade det bra. (Det hade han tills den titten då han låg där och plirade tillbaka och han då blev inplockad.)

Gästerna dök upp. En festlig blandning med mamma, pappa, Elsa, Thorsten, Mille med familj och hennes brorsa Peter (piloten som fått en layover i Stockholm och undrade hur jag skulle firas). 

Mamma och pappa gav mig en svinsnygg vattenkanna från Klong som jag tittat på men ansett vara på tok för dyr och Elsa ska ta med mig på Kent den 16 december. Så fina presenter!

Vi bjöd på champagne, charkbricka och Kaspers hemgjorda rillette till förrätt, lammstek från min morbrors gård och rostbiff någon annanstans ifrån med risotto till varmrätt och en dundergod chokladfudgetårta till efterrätt. Tror alla var mätta och belåtna efter det. 


It was my birthday this Friday. It started with my two favorite things: sleeping in and freshly baked bread and ended with a super nice family dinner. In between I got a lot of great gifts. 

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *