Två dagar i Köpenhamn inklusive en potentiellt riskabel lunch

I måndags morse åkte vi mot Köpenhamn. Kasper skulle jobba så jag och Kai följde med dit och åt lunch med några av hans kollegor.

De har en helt grym lunchrestaurang i huset där alla anställda äter gratis (har nåt att göra med förmånliga skatteregler i Danmark). Hur lyxig mat som helst. Fyra olika sorters snittar? Gör ditt eget smørrebrød?  Dignande salladsbord? Kyckling lagad till perfektion? Avsluta med frakkin’ ostbricka? Don’t mind if I do!

Mätt och belåten packade jag ihop Kai i resevagnen och åkte in till stan. Han somnade i vagnen redan på S-tåget så jag promenerade från Nørreport till Nyhavn och tillbaka via Illums amningsrum. Det var kallt men soligt. 

Lillfisen sov hela tiden så tillslut fick jag köpa en kaffe på caféet på Illums takvåning och invänta uppvaknandet så vi inte var alltför långt från ett amningsvänlig ställe. 

Där borta vid disken ligger det lilla livet och sover som en ängel


Hittade även mina drömmars skor. :)


Sen begav vi oss tillbaka genom hela stan för middag hemma hos Kaspers kusin Søren och hans tjej Kristine. Både väldigt gott och väldigt trevligt. 


I tisdags var Kasper helt ledig så vi åkte in till stan igen. Drack glühwein på en julmarknad och köpte världens gulligaste Rudolfdräkt till Kai. 

Sen mötte Kristine och Orla upp oss för lunch på Orangeriet, ett flott ställe med vita dukar och således ett väldigt vågat val av restaurang när man har två småbarn i sällskapet. Men både Kai och Orla var exemplariska restaurangbesökare så vi kunde avnjuta vår råbiff och confiterade anka i lugn och ro. 


We spent two days in Copenhagen. One of them we brought two babies to a fancy restaurant. Heaven knows why, but they we at their best behavior. 

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *