Mat, mat, mat, mat och mat

Vi gör det vi alltid gör när vi är i Danmark: träffar folk och äter mat. 

I går var vi först ner en tur i stan där jag gick bananas inne på Søstrene Grene medan Kasper, hans pappa och Kai handlade pålägg till lunchen. Efter maten gick vi över till Kaspers farbror och faster Finn och Marianne (alla bor ju supernära varandra här).

Där tjuvstartade vi julestämningen med att äta brunekager (tunna pepparkakor med mandlar i) och öppna den danska julkalendern. Jag gick som synes händelserna i förväg och öppnade lucka 14.

I dag fick vi skjuts ner till Karrebæksminde för lunch hos Kaspers andra faster och farbror, Karin och Erik. Kaspers kusin Peter var där också. Det bjöds på champagne och pizza lagad på grillen. Mycket trevlig dag. Kai fick sitt första Lego i present, supersöta Duploklossar med massa djur. 


Lillfisen skrek hela vägen ner, men somnade efter en kort tur i vagnen. Vi tog bara resevagnen ned hit eftersom Kasper åkte ett par dagar före och jag orkade inte mecka med vanliga vagnen på flyget. Den har redan betalat sig. :)


Vid fem blev vi upplockade av Hans Verner som skjutsade hem oss till Kaspers mamma där dansk julemiddag väntade. And, brunkartofflar (potatis som karamelliserad), brunsås och rödkål. Så gott! 

Nu hämtar vi andan innan det blir risalamande (ris á la Malta, fast fräsch för man får körsbärssås till) till efterrätt. 

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *