En lång tupplur och en god middag

I tisdags skulle vi möta upp med mammagruppen på Teatern för lunch. Men eftersom Kai valde att somna kvart i elva och sen sova i två och en halv timme fick de planerna ställas in. 

Det gick dock ingen större nöd på mig. Istället städade jag. Lägenheten var total kaos efter förra veckans misär och att vi ramlat in trötta och dana efter den inte så smidiga turen hem (förseningen gjorde att vi hamnade i värsta rusningstrafiken så det var en utmaning att ta sig ombord tunnelbanan vid Centralen med vagn och stora väskor, vi fick ta olika tåg till slut) och bara dumpade allt. Dessutom hade ju vintern kommit till stan medan vu var borta, så Kasper var uppe på vinden och hämtade de sista vinterkläderna och all färg vi inte ville skulle frysa. 

Kunde plocka ur både diskmaskin och min resväska, plocka undan post och kläder som blivit för små för Kai och inte nog med det, jag hann baka en omgång småkakor också! Sweet baby Jesus! Det är typ dubbelt så mycket som jag hann med under hela förra veckan. 


Dessutom vaknade Kai på strålande humör och låg glad i hågen i babygymmet ytterligare tjugo minuter. Så glad var han att han rullade från rygg till mage för första gången när han ville ha tag i Andrea-handdockan. Duktig kille!


Sen packade vi ihop oss och åkte över till Söder. Postade inbjudningarna till Kais namngivningsfest. De går ut pinsamt sent, men korten kom inte innan Kasper åkte till Wien som vi trott, utan kom först veckan efter. Paketet var för stort för att delas ut och vi hade så klart inte haft en tanke på det, så hans körkort och pass befann sig givetvis i Österrike med honom. Nåväl. Nu är de på väg i alla fall. 

Dessutom köpte jag färg till möbler i barnarbetsgästrummet. 


Efter mycket velande blev det Solros. Hoppas på långa tupplurar från Kais sida flera gånger i veckan så jag hinner måla också. 

Vi mötte upp David och Esther för att hämta Thorsten på föris. Sen gick vi hem till dem och käkade kardemummabulle jag hade fått med från K-märkt i Ringen. Det är utan tvekan stans bästa bulle. 

Thorsten var bullpåseansvarig. “Jag ställer den här så Esther inte når!”


Jag och Esther hade råkat klädkoordinera vår klädsel igen som vi gör alltsom oftast. 

Elsa hade gjort en svingod currykycklinggryta till middag och slängde dessutom ihop en kladdkaka till efterrätt eftersom vi alla missat att fira Kladdkakans dag i måndags. Tur att vi kunde ta igen det!

Jag tror inte att vi åkt hem från Elsa och David en enda gång utan minst en påse grejer sen Kai föddes.  Dessutom är det också perfekt tajmat med exakt vad vi strax innan pratat om att han behöver. 

Typ “Vi behöver verkligen fixa en overall till Kai” och vid nästa besök frågar Elsa om vi vill ärva världens finaste kaninoverall. Eller som nu, “Vi behöver VERKLIGEN fixa en massa dregglisar till Kai” och då frågar David om vi vill ha ett gäng för han håller på och rensar ut en låda. Så femton dregglisar fick följa med hem. Två av dem sattes i omlopp redan under kvällen. 

Got so much done yesterday when Kai graced me with a looong nap. Dinner at Elsa and David’s. My outfit coordinated with Esther’s as usual. 

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *