Lördag och söndag i Wien

På lördagen gjorde vi ungefär samma saker som på fredagen, förutom att vi inte tog några risker med en sen middag denna gång. 

Istället blev det tidig middag på Glacis Beisel där vi åt gås. Det kompletterades med mängder av ost och salami framför den danska versionen av Hela Sverige bakar (Den store bagedyst). Jag gillar verkligen den svenska versionen, men den danska alltså, sköna karaktärer alltså. 

I söndags morse vaknade vi till regntunga skyar och hastade oss i väg till ett ställe som hette Ulrich som hade fått idel lovord för sin frukost. Recensionerna var inte fel alltså.  Vi delade på en shashukaversion med ägg och bacon, avokadomackor och en tallrik som dignade med croissant, marmelader och fruktsallad med nötchokladkräm. Hela alltid gjorde en varm i själ och hjärta. Det enda jag kan anmärka på var att jag nog hade velat ha hasselnötterna i krämen rostade. 


Vi hade tänkt ta oss ut til Schönberg som söndagsutflykt, men det pissiga vädret lockade inte direkt till promenad i slottsträdgård. Så istället kryssade vi mellan olika caféer i regnet. Tror jag hann få i mig tre koppar varm choklad under dagen. 

Vi var på museum också. Vi såg två utställningar på Kunsthalle Wien. Jag var måttligt imponerad. Som jag blir av modern konst.

Men kom igen nu, detta? Jag och pappa bygger bättre plank än så här på en kvart. 

Visserligen har vi inte högt konstnärligt kapital, så det skulle bara bli ett praktiskt plank. 

Samma sak med sammetssoffan i den andra utställningen. Skulle det bli ett Duchampmoment om jag satte mig och ammade där?

Modern konst alltså. Så jävla dumt. 


Kasper gillade det dock medan Kai verkar ärvt mitt bristande intresse. Tror i och för sig att han kommer gilla tavlor med piprökande sjömän och gråtande barn lika mycket som jag.


På Café Sperl där Kasper drack sin sämsta glühwein någonsin var det varmt som satan. Tyvärr fick bara Kai ta av sig brallorna. Vi andra fick trösta oss med apfelstrudel (gott) och sachertårta (gott i teorin, men lite för torrt i verkligheten).

Lagom till att det började ösregna ute blev Kai så skrikig att vi lämnade stället. Dock öste regnet ner nåt helt överjävligt så vi kom bara till Phils som låg på andra sidan gatan. Men denna gång blev det vin istället för frukostmat. 


Som om denna upprepning inte var nog hade Kasper inte kunnat släppa tanken på den rådjursfilé han inte beställde på Glacis Beisel på lördagen så vi hamnade där på middag igen. 

Vi tog in världens största och ljuvligaste hög med rökt bacon till förrätt. Jag åt perfekta kalvkinder till varmrätt som påminde lite om blodpudding. Vilket i min värld är  en mycket bra sak pga älskar det. Vi enades om att det förmodligen berodde på att den kolsvarta såsen var kryddad med kryddpeppar och lingon. Hur som helst, gott som satan!

We have spent the weekend eating a lot. Yeah… mostly that…

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *