Vår fredag i Wien

Vi har haft det jäkligt fint i Wien. Inte gjort något speciellt, bara strosat runt och ätit gott. Tagit tidiga kvällar och bara myst. 

Kasper har förmodligen sett mer av stan eftersom han tagit med Kai på morgonpromenader nästan varje dag för att ge mig lite extra sömn. Kai sover fortfarande rätt kasst men har inte varit på långa vägar lika jobbig som tidigare i veckan. Förmodligen för att vi varit två som kunnat underhålla honom. Man orkar liksom mer då, när man vet att det finns en avbytare. Plus att vi ägnat stor del av dagarna åt hans favoritsysselsättning: “inte sitta stilla”.

I fredags åt vi frukost på Phil, ett café med bok- och skivhandel i ett. Hipstervänligt så det förslår och gott så klart. Kai somnade på vägen dit och sov sig igenom hela frukosten. 

Därefter promenerade vi ner mot stadskärnan. Stan har rätt maffig arkitektur alltså. Wien känns som Rom på det viset, att det finns så mycket sevärdheter överallt att de till slut blir “Äh, tryck in ett dagis i det här palatset, vad ska vi annars använda det till?”.

Till vår stora sorg håller Kai på att växa ur den bedårande kanindräkten, så när vi hittade en likvärdig björndräkt var det bara att slå till. Resans absolut bästa köp!


På väg hemåt igen genade vi genom museumkvarteret. Där snubblade vi över en nyöppnad popupmatmarknad som hade öppet från nu till jul. Sex, sju restauranger hade varsitt ställe (tänk växthus modell större) samlade runt ett torg. Det såg väldigt muntert ut i mörkret så vi stannade på en kopp glühwein. 


I övrigt känns det som vi var någon vecka för tidigt här. Överallt (verkligen  ÖVER ALLT) höll dr på att smälla upp små bodar för julmarknader en masse. Lite synd att missa det tycker ett julfreak som jag. 

Stärkta av hur bra det gått under dagen var vi övermodiga och bestämde oss för att käka middag på restaurang i närheten av hotellet, Gasthaus Steman. 

Wienerschnitzlarna hann knappt landa på bordet förrän Kai protesterade högljutt. Kasper var uppe och gick med honom ett antal gånger tills jag hade hunnit slänga i mig min, kunde ta barnet och kuta hem till hotellet. Knappt hade han börjat amma förrän han somnade. Nåja. Man kan inte vinna alla gånger. 

Our Friday in Vienna was very nice. Spent the day walking, eating and shopping. 

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *