Resan till Wien 

Efter riktig katastrofnatt och förmiddag i samma anda som kulminerade i tappad handske, tappad resväska, missad buss och sedan full buss så jag kom försent till mammagruppen i torsdags så skingrade sig orosmolnen på väg mot Arlanda. 

Vet inte om Kai bara bytte humör, om han älskar att vara på resande fot eller om han bara fick skön semesterfeeling för han var hur go som helst i princip hela vägen från Gullmarsplan till Wien. Speciellt Arlanda express var en höjdare. 

Hade fasat lite över resan och föreställt mig en eländig tur med trött mamma, skrikig bebis och tungt bagage. Istället fick jag förnyad energi, Kai var på topp och charmade medpassagerare och efter första fallet så stannade faktiskt resväskan kvar i nya resevagnen. 

På planet var han sur medan vi lyfte, men var sedan på finfint humör ända tills han somnade strax innan landning. Detta inkluderar ett blöjbyte på golvet längst bak i kabinen eftersom det var absolut nödvöndigt, det fanns inga toaletter där och snacksserveringen hade just börjat så det gick inte att komma fram. 

Som ren bonus landade vi innan utsatt tid och vi hann med snabbtåget som gick innan det jag hade räknat med att vi skulle hinna med. Det är en stor bedrift när tågen bara kör med halvtimmestrafik och du som ensam förälder på en ny flygplats ser din inplastade vagn komma på bagagebandet åtta minuter innan avgång. Men en snabb rusch och vänlig konduktör senare satt vi på tåget med någon minut till godo. Sjutton minuter senare var vi inne i Wien och blev mötta på stationen av Kasper. Fan vad gött det var att se honom. 

Vi åkte till hotellet, köpte med indiskt och mös i sängen hela familjen resten av kvällen. 


The trip to Vienna went so much better than anticipated!

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *