Lunchbesök

Tack och lov var Kai inte lika täppt när han återigen vaknade vid tre i morse och började bråka. Kunde liggamma (halleluja!) för första gången på evigheter och fick således sovmorgon till klockan halv sex. Vilken lyx!

Det var världens eländigaste väder ute. Jag, som är en stor vinterälskare,  borde kanske glatt mig åt årets första snö, men denna blåsigt blöta snösörja hade inget festligt över sig. 

Tack och lov undrade Elsa om hon och Esther kunde komma över. Alla anledningar att slippa lämna lägenheten var utmärkta anledningar. Speciellt när det handlar om finbesök. Elsa har dessutom den goda vanan att gå igenom vår spartanskt fyllda kyl (vi har liksom inte kommit igång med mathandlandet på riktigt sen flytten i somras) och laga god lunch till mig. 

I går blev det lyxig kålpudding med lite spetskål och mycket kalvfärs från morbrors bondgård. 

Jag drabbades av högmod när Kai faktiskt satt stillsamt och glatt i barnstol en längre tid för första gången på över en vecka och beslöt mig för att slänga ihop en chokladbanankaka. Givetvis tröttnade den lille tyrannnen lagom till att jag precis börjat mixa ihop saker och det liksom inte fanns någon återvändo. 

Den här nys fasen att konstant vilja bli buren (dock ej i Babybjörn så klart så att det blir så jobbigt som möjligt), gallskrika alltid annars och inte sova alls är jag inte speciellt förtjust i. Alls. 

Mamma dök upp också med en påse från Bonne Femme så vi kunde riktigt fira sista lunchen med Elsa, som fått ett lärarvick året ut. Hurra för henne!

Buren och lekt med, således glad liten tyrann


Jag är innerligt tacksam för besöket och lite avlastningshjälp med babybärande. Första gången Kai sov på riktigt och inte bara en kort slummer på mig var vid tretiden då jag för första gången kunde lägga ner honom i hängvaggan. 

Jag passade på att hetspacka inför Wienresan eftersom jag inte alls visste hur han skulle sova på torsdagsförmiddagen, så jag var någorlunda redo. Borde övat på att fälla ihop och ut nya vagnen ett par gånger till också, men jag räknar kallt med att om det inte funkar som det ska på flygplatsen kommer min desperation lysa så starkt igenom att någon kommer förbarma sig över mig. 

Elsa, Esther and mom came over for lunch yesterday. We celebrated Elsa got a job as a substitute teacher and I got some help vid Kai as he’s been pretty demanding lately. 

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *