Korv och champagne. Inte samtidigt

I går gjorde vi ett sånt där klassiskt “ryck” hemma och röjde lägenheten. Eftersom vi planerat att göra det den här helgen hade vi låtit allt förfalla till misär. Flyttlådor som skulle till vinden, verktyg som skulle in i korrekt vertygslåda, mängder med emballage (enda nackdelen med att handla online så mycket) och en diskbänk som skulle till returstationen och massa annat småkrafs på fel ställe har fyllt vårt hem till bredden. 

Slutmålet var att få tömt barn/gäst/arbetsrummet så vi skulle kunna få ordning på det nån gång istället för att endast använda det som väldigt luxuöst skräprum. Och till vår ära lyckades vi i princip. 

Vi firade med att åka till höstmarknaden i Färgfabriken. Jag var på vårmarknaden och hittade hur mycket fina grejer som helst. Speciellt posters. Köpte inga då för Kasper var bortrest och kunde inte konsulteras och vi hade inte flyttat än så jag visste ändå inte vad vi skulle vilja/behöva ha på väggarna. 

Tyvärr hittade vi inget roligt där denna gång. Och förvånansvärt få prints. Annars brukar ju alla sorters marknader svämma över med det nuförtiden. Nåväl, det är ju snart säsong för julmarknad på stans konstskolor och där har det ju i princip bara sålts posters de senaste åren (jag tittar speciellt på dig nu, Konstfack).

Hur som helst fick vi en varsin jättekorv med massa surkål och krispig stekt lök som var helt omöjliga att äta. Mina nya jeans var helt nedsölade efteråt. Ändå värt det. Mmm… korv…


På kvällen åkte vi Elsa och David på middag. Vi bidrog med anklever och champagne till förrätt. Så där i all sin enkelhet. 


De bjöd i sin tur på perfekt tillagad rostbiff och trevligt sällskap. 

Kai unnade sig att vakna 02.20 första gången på natten. Håll tummarna för att vi är tillbaka med “god” nattsömn igen. 

A Saturday spent cleaning, poster hunting, eating huge sausages and within dinner at Elsa and David’s. 

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *