En virkad uggla

Eftersom jag spenderar största delen av dygnets vakna timmar i soffan där jag ammar eller underhåller uttråkad bebis försöker jag komma på saker jag kan göra samtidigt. Så det är limiterat till stillsamma aktiviteter som helst kan göras med en hand och minimal insats från den andra. Slösurfa är det jag gjort mest. Sen var det bloggandet då. Kom häromdagen på att jag kanske skulle testa på att virka. 

I våras köpte jag massa garn när jag tänkte att det kunde vara mysigt att nesta lite inför babyns ankomst. Det var det inte. Eller, vad vet jag, det kanske är hur kul som helst, vi bara flyttade och renoverade lägenhet istället. Påsen med garn och virknål har således legat undangömd under sideboardet i sovrummet och gett mig dåligt samvete. 

Men i tisdags när Kai sov ovanligt länge passade jag på att testa att virka en uggla. Tänkte att den kunde hänga i barnvagnen, men jag missbedömde den slutliga storleken rejält eftersom jag använde alldeles för tjockt garn och grov virknål, så den blev nästan en och en halv decimeter istället. 

Men med tanke på det, att jag inte hade något bra verktyg att montera delarna med och att jag inte virkat sen syslöjden i högstadiet (och där åstadkom jag ingenting förutom en sketen liten rektangel som inte ens dög till disktrasa) så är jag oerhört nöjd med resultatet. 


Dessutom, mottagaren verkar vara väldigt nöjd med den med tanke på att han direkt tryckte in den i munnen (plastpärlan som av estetiska skäl sattes dit som näbb innan fotografering klipptes omedelbart bort).


Som extra bonus går det alldeles utmärkt att virka och amma samtidigt. Så länge det är väldigt repetitiva maskor som ska göras i alla fall. 


Mönstret heter Mr Murasaki och hittas här

I’m thinking crochet might be my new hobby since I’m stuck on the couch most of the day. 

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *