rhubarb cream/rabarberkräm

Efter ett gäng kalasregniga dagar är det på sin plats att man påminner sig om att det faktiskt är sommar. Entré: rabarberkrämen!  Som förutom fördelen att vara löjligt god även är extremt enkel att göra.

Koka upp rabarber, socker och vatten (jag hade strax under 400 g rabarber, 4 dl vatten, dryga decilitern socker) och låt koka tills rabarbern börjar dela på sig. Rör ut 2 msk potatismjöl i lite vatten och strila ner det under omrörning (viktigt, viktigt! annars kan det bli äckliga geleklumpar i krämen) i kastrullen du tagit av plattan. Låt koka upp igen en supersnabbis och sen, done!

Jag kanske eller kanske inte färgkoordinerade mackan med kastrullen för den är bilden…

20120626-183504.jpg

After a bunch uber rainy days it’s not out of place to remind yourself that it’s actually summer still. Enter: rhubarb cream! In addition to beings uper tasty it also has the advantage of also being extremely simple to make.

Boil rhubarb, sugar and water (I had just under 400 g rhubarb, 1,7 cups water, slightly less that 1/2 cup sugar, but this is a really forgiving recepie) and cook until the rhubarb begins to split up. Mix the 2 tablespoons of potato flour in a little water and sprinkle it down while stirring (important, important! Otherwise it will be disgusting jello lumps in the cream) in the pan you removed from the plate. Bring to the boil again super quick, and then, done!

I may or may not have color-coordinated the sandwich with the pan for this picture …

This entry was posted in ätbart/edible and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *