lady marmelade

Hade en rätt katastrofal dag i köket i går där jag inledde med att istället för att vrida ner min kastrull med matvete till tvåan när jag gick och duschade, vrida upp den till sexan. Resultatet blev en totalt svartbränd kastrull, Lützendimma i hela lägenheten och en frän doft av bränt som etsat sig fast trots ivrigt korsdrag.

Lät mig dock inte nedslås utan gav mig istället in på att göra klart Munkarnas klostermarmelad, ett recept som jag Facebookstalkat fram från Davids mammas kille Chrille. Third day in the making och dags att koka ihop kalaset.

Inte tusan ville fanskapet bli marmeladsegt, så nu har jag hela kylskåpet fullt med rinnig, besk, superkladdig apelsinröra. Jag håller dock fortfarande modet uppe och hoppas på att marmeladen stelnar lite mer när den kallnar och att den kommer göra sig fint på rostad macka med stark ost.

Dessutom var det ju ett ypperligt tillfälle att göra snajdiga etiketter.

20120216-231803.jpg

Had a pretty disastrous day in the kitchen yesterday, where I began with instead of turning down my pot with wheat berries down to 2 when I went and took a shower, turned it up to 6. The result was a totally blackened saucepan, Lützen fog throughout the apartment and an acrid smell of burnt that has etched itself into my wallpaper, clothes and nose despite eager drafts.

I didn’t let myself get discouraged, instead went on to finish The Monks’ Monastery marmalade, a recipe I’ve Facebook stalked forth from David’s mother’s boyfriend Chrille. Third day in the making and finally time to cook the whole thing.

But of course the marmalade simply refused to get to a chewy state, so now I have the whole fridge full of a runny, bitter, super-sticky orange mess. I am still keeping my spirits up though and hope the jam solidifies a bit more when it cools down and will do just fine on toasted sandwich with strong cheese.

Furthermore, it was a great opportunity to do fancy labels.

This entry was posted in ätbart/edible and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *