life of the party

I lördags fyllde min kusin Johanna och hennes mor Maria år. Efter en väldigt lyckad omgång på pingstkyrkans loppis (denna guldgruva!) for därför jag och min mor på kalas. Det vankades BBQ-fest av finaste slag (hamburgare och korv, mumma!) med efterföljande storslaget kaffebröd.

Åkte tillbaka till landet, tog en meganap innan det var dags att piffa till sig inför kvällens kräftskiva som Johanna och hennes bror Joel bjöd på. David, som varit ute hos Nisse och Lotta och kaklat hela dagen, fick hoppa in bakom ratten och tillsammans hämtade vi upp Elsa i Norrtälje innan vi for till det stora kalaset.

Kräftskivan gick till såsom kräftskivor bör. Mycket kräftor och ett par nubbar. Jodå, men så att eh… Sen blev det drag under galoscherna ska ni veta. På riktigt. Jag dansade i mina gummistövlar hela kvällen. Och som jag dansade sen då! Herre min jee!

Ah, det blev en sammandrabbning utöver dess like. Johanna var mycket nöjd med att gammelkusinerna höll igång längst. Det var nån gång efter fyra som även vi lyfte på partyhatten och promenerade till vår stuga.

David passade på att hetsa några lamm på vägen när han stod och bräkte utan för hagen. Ena lammet blev så till sig att han passade på att rymma. David fick ta smällen och lyfta tillbaka det innanför staketet igen. Det var en mycket fin avslutning på kvällen.

Johanna, Joel, tack för ett fantastiskt fint kalas!

(Fler bilder finns här)

This Saturday was my cousin Johanna’s and her mother’s joint birthday. After a very successful tour thorugh the Pentecostal church flea market (this gold mine of mine!) my mother and I went to their birthday party. There was a BBQ feast of the finest sort (hamburgers and sausage, sweet!) with subsequent grand cakes and cookies.

Went back to our country house, took a nap of epic proportions before it was time to spruce myself up for the evening’s crayfish party (it’s a Swedish tradition, http://en.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A4ftskiva) that Johanna and her brother Joel were throwing. David had been at Nisse’s and Lotta’s place all day putting up tiles. But, as there’s no rest for the wicked he had to get behind the wheel and together we picked up Elsa in Norrtälje before we went to the big feast.

Crayfish party went to as crayfish paty should. A lot of crayfish and a lot of schnapps. Oh, yes, dear lord, yes … I danced in my rubber boots all night cause the matched my outfit. And as I danced!! There was some wicked moves going on there.

The party was awesome and Johanna was very pleased that the old cousins were kicking it the latest. It was sometime after four that we took off the party hat and walked to our house.

David took the opportunity to incite some lambs on the road when he was bleating outside the paddock. One lamb was so excited that he took the opportunity to escape. David had to hunt it down and lift it back inside the fence again. It was a very nice end to the evening.

Johanna, Joel, thanks for a fantastic party!

(More pictures here)

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

One Response to life of the party

  1. Pingback: party like it’s 2011 | klara.detroit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *