I dag har jag jobbat intensivt på att jämna till brännan. Istället för att som sedvanligt ligga i en solstol har jag faktiskt vankat fram och tillbaka över gräsmattan (som nu faktiskt är mer grön än vindpiskad öken för första gången sedan midsommar tack vare ett par regndagar) och tittat på när mina föräldrar grovarbetade. Det skulle flyttas vildvin, tas ner getingbon, gödslas, klippas gräs och jag vete tusan allt. Mitt största projekt var att spraymåla den ljuvliga hornlampan svart.

Jag hade stora problem med att formulera dagens blogginlägg eftersom ingenting spännande egentligen har hänt. Jag klagade lite för pappa som kunde konstatera att ”det var ingen toppdag, men ändock en dag”. Han fortsatte med ”för andra människor som inte har ynnesten att spendera sina dagar ute i skärgården kanske det här hade varit en lyxig dag, men vi är ju lite luttrade. Jag håller på att göra slut på gasolen medan jag gör rent grillgallret.”. Jodå, men så att… Mammas och pappas semester tar slut på söndag och jag börjar tro att det är en väldigt bra sak.

Today I worked hard on evening out my tan. Instead of the usual laying about in a deck chair, I spent the day pacing back and forth across the lawn (which is now actually more green than wind-whipped desert for the first time since midsummer, thanks to a couple of rainy days) and looked at my parents working hard. They moved the Virginia creeper, took down hornets’ nest, fertilized, cut grass and the devil knows what else. My biggest project was spray painting the lovely antler lamp black.

I had big problems with the formulating of today’s blog entry because nothing really exciting has happened. I complained a bit to dad who could establish that “this wasn’t a super duper day, but still a day”. He went on “to other people who have no opportunity to spend their days in the archipelago like we do maybe this would have been a luxury day, but we are a bit toughened. I’m finishing off the  LPG while I clean the grill grate. ” Yeah. So… My parents’ vacation is over on Sunday and I’m starting to think that is a good thing.

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *