Sawa 2000 Deluxe

I dag blev det äventyr igen. Familjen for till Bergshamra för att spana in gamla kvarngården. Det var väldigt fint var jag mest exalterad över loppisarna som följde.

Först hittade jag en yoghurtmaskin för en billig peng. Det, likt glasstillverkning, är något jag har funderat på ett tag. Kanske slår jag de båda påsarna ihop och gör frozen yoghurt i stor skala. Visserligen saknar jag instruktioner och recept, men det är ju det man har Google till för tusan!

Sedan på en gårdsloppis hittade jag ett par böcker, ett fint fat och en kaksprits. Åh, denna kaksprits! En Sawa 2000 Deluxe från 1960-talet någon gång. Är det något jag älskar så är det saker som heter ”2000”. Är det något jag älskar ännu lite mer så är det saker som heter ”Deluxe”. Förstår ni hur mycket jag älskar min Sawa 2000 Deluxe med typ 23 olika munstycken man kan spritsa med? Vår favorit hittills är den som ser ut som korv med bröd, men jag kan tänka mig att granen och hjärtat kommer att stiga i rang kring juletid.

 

Yoghurtmaskin. Tror jag i alla fall. Annars får jag väl ge bort burkarna till vänenr med barnmatsburksbehov.
Yogurt maker. I think. If it’s not I guess I’ll give away the jars to my baby food making friends.

Today we went on another adventure. The family went to Bergshamra to check out the old mill. It was very nice, though I was of course more excited about the following flea markets.

First I found a yogurt machine for super cheap. Yougur making, like ice cream manufacturing, is something I’ve been thinking about for a while. Maybe I hit two birds with one stone and make frozen yogurt in a large scale. I don’t have any instructions or recipes for it, but that’s what you have to for Google anyho!

Then on a flea market at a farm I found a couple books, a nice tray and a cookie pastry press. Oh, this pastry press! A Sawa 2000 Deluxe from the 1960s. If there is something I love, it’s things called “2000”. If there is something I love a little more it’s stuff called “Deluxe”. Do you understand how much I love my Sawa 2000 Deluxe with 23 different type of nozzles you can pipe patry dough with? Our favorite so far is the one that looks like a hotdog, but I can imagine the Christmas tree and the heart will rise in rank around Christmas time.

This entry was posted in vardag/everyday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *